MELLAN SYREN OCH LILJEKONVALJ

Min vackra syster, gravid i vecka 40 och vi väntar och längtar efter bebis
 
Det blev lite tyst här som det kan bli efter en resa. Vi är hemma från Cypern nu och möts av sol och 30 grader. Vi badar redan i sjön, termometern i vattnet visar 24 grader, visserligen på ytan men ändå. Maj månad är den vackraste, allt ligger framför oss och i år får man verkligen nypa sig i armen. Att vi redan kan bada, syren och liljekonvalj överallt, mina favoritblommor som fyller hela huset med doft av sommar. Kan nästan bli stressad av att de snart har blommat över och att deras tid snart är förbi. Måste njuta! Jag älskar att vara hemma på landet där allting blommar och tempot är långsamt. Varje grässtrå bär på ett minne, sjön hälsar mig varje morgon och det bästa av allt - inte så mycket folk. Här får mitt introverta jag ta över och hämta kraft i min privata sfär. Älskar att jag får möjligheten att ge detta till min son, att kunna visa honom hur sommar på landet kan vara. Alla vackra åkrar med blommor istället för alldeles för varm asfalt och sikten skymd av en husvägg. Så tacksam för det. 
 FÖRE/EFTER

 Före- och efterbilder är ju kul så vi kan väl prata lite om vad jag har gjort med den här bilden tänker jag. Retusch handlar ju inte om att göra modeller smala osv utan mer om att lägga till eller ta bort saker. Jag började med själva retuschen, plockade bort hårstrån som stör och ojämnheter på huden. Tuschar aldrig bort permanenta saker som födelsemärken, ärr osv. I nästa steg formade jag hår, kindben och ögonmake. Sen har jag jobbat med färgerna, både på bakgrund och modellens hår/hud. Sist men inte minst, skärpa och korn. Tja, det var väl allt.
 
TACK för att ni läser och klickar på ❤️ ibland, det känns extra fint när ni gör det trots att jag är kass på uppdatering. Puss!