BARNRUM

Bilder från Pinterest
 
Moodboard till Alexanders (framtida) rum. Han har inget rum än men vi håller på att städa ur vårt arbetsrum (där Marcus sitter när han jobbar hemma och där jag satt när jag frilansade innan jag började på Stories). A har så mycket kläder och saker redan så ett eget rum är verkligen prio. Jag har alltid en tanke om att vara minimalistisk när jag sätter igång med ett rum, vill liksom hålla det rent men efter en tid slutar det alltid med saker överallt ändå. Måste skärpa mig, jag mår ju så mycket bättre med lite ordning och reda. Ni ska få se mer av hans rum när vi har köpt nya lister och färgen på väggarna är på plats. Vi har valt en roströd färg, ja hela rummet kommer egentligen att gå i färgskalan rost, lera, morot, mandel. Ska bli kul att visa er!
 35MM

Handlar mycket på loppis den här sommaren. Allt från analoga kameror till böcker. Har ni läst Björnstad? Jag är ganska ointresserad av sport men ändå sträckläser jag denna. En berättelse om idrott, familj, barn som far illa (något som är outhärdligt att läsa om efter att jag själv har blivit mamma), kantstötta människor och mörka händelser. Ja ni fattar ju! Bladvändare. Och de analoga kamerorna då? Skönt att ta en paus från det digitala ibland. Till skillnad från min D800 kan jag ju inte ändra från färg till svartvitt bara sådär eller ändra iso om det behövs och det kan ju tyckas oflexibelt. Jag gillar dock begränsningen, att jag måste tänka mer kreativt och jobba utifrån de förutsättningar jag har osv. 
 EN SOMMARHÄLSNING

Sommaren 2018, tja, vad ska jag säga? En sommar fylld av sol, bad, hallon och gula gräsmattor. Det är en långsam sommar på landet och tur är väl det för jag är ständigt back ett par timmar mentalt pga sömnbrist. Jag bär samma kläder varje dag, tvättar håret i sjön, simmar runt ön på kvällarna och minns inte när jag sminkade mig senast. Vi går på loppisar, pratar om hur vi ska göra med nattamningen, om värmen som varit här sedan maj och tittar efter flygplanen som brummar ovanför oss med vattenbomber. Termometern visar 33 grader och jag njuter men tänker såklart på bränderna, de stackars djuren utan mat och bönderna som förmodligen dansar regndans just nu. Mitt i allt finns de underbara barnen som springer runt på det torra gräset som river under deras fötter. Min tiomånaders pojke kryper snabbt och jag plockar småsten ur hans mun. Sommaren 2018, den bästa någonsin.  
 SMULTRON PÅ STRÅ

Idag låter jag bilden tala mest. Smultron på strå, inget är väl mer sommar på landet än det? Alexander har precis somnat och jag ska svara på några mail, titta på The Handmaid's tale, äta jordgubbar och pussas med min man. Man hinner ju inte riktigt med när bebis är vaken om man säger så. 😅 Imorgon åker vi till lägenheten i Sthlm, vi ses där!
 BLAND ORMBUNKARNA

Jag och Alva bestämde oss för en skärmfri dag och solade, badade, hade tävling i vem som kunde simma längst under vattnet, slogs med bromsarna, åt crêpes och popcorn, plockade smultron bland ormbunkarna, jonglerade, tuggade hubbabubba, spelade välta torn och lekte med min kamera. Jag vill också ha en kamera, sa Alva bestämt. En riktig kamera som din! så jag lärde henne om ISO, skärpedjup och bländare. Det var krångligt tyckte hon, jag höll med och lärde henne om ormbunkar, smultron på strå och havets vågor istället. Vi ska nämligen på resa tillsammans i november och jag vet inte vem av oss som är mest lyrisk över att vi ska flyga och bada i havet tillsammans. Men det är långt dit, än är det fortfarande sommar och här på landet njuter vi varje dag 🌿