ÄR HAN INTE DEN FINASTE I VÄRLDEN, SÅ SÄG

Här är han, min lillebror. Han som har lärt mig snapchat och spotify och som pratar i slowmotion. Han som menar att det aldrig är för tidigt, för kallt eller för mörkt för att träna på morgonen och som lämnar ett kilo godis utanför min dörr när han har varit bortrest. Han som har tjockt, lockigt hår som gör att han ser ut som någon slags surfer dude, vilket han inte alls är. Ni förstår, Erik avskyr sport. Jo men faktiskt. Förutom golf då. Han kan ingenting om fotboll eller hockey men spenderar desto fler timmar på gymmet. Han är en jäkel på att bygga saker och är kanske den mest händiga personen jag vet. Han tappar aldrig tålamodet, är varm och klok och stöttande och vet hur man skrattar från djupet av magen. Och så älskar han djur, såklart. Och tatueringar! Jag är 31 år gammal men ändå blir jag som ett barn när vi ses och spelar kort och dyker från bryggan. Jag minns när han var fem år och tittade på mig med sina stora, runda ögon med långa ögonfransar som pekar nedåt. Jag minns hans saftperiod då han var mager som ett streck för att han vägrade leva på något annat än jordgubbssaft som han bara drack ur sin rosa mugg med söndertuggad pip. Jag minns hur han alltid sov middag på den vinröda, tjocka plyschmadrassen med ögonfransarna fladdrades av drömmar och jag minns när han badade i timmar tills läpparna var blå. Idag är han vuxen och har hus och bil och egen firma och en katt som heter Neo. Min lillebror, är han inte den finaste i världen, så säg.
 FREE

Sommar. Varje dag gör jag saker, utan att egentligen göra någonting. Den tuffaste frågan just nu är om jag ska orka tvätta håret, typ. Regnet faller utanför och jag lyssnar på denna. Jag har jord under naglarna, fräknar av målarfärg och magen fylld med smultron. Skolan börjar om några dagar. Blommornas tid passerar och det är 16 grader i sjön. Jag sover alldeles för lite och är lite panikslagen över detta. Jag äter kräftor varje dag och de som blir över lagar jag skaldjurssoppa av. Jag har hittat ett nytt favoritvin, rött men minns inte vad det heter. Halva flaskan i soppan, halva i glasen. Det är grått ute och jag lever i min gula regnjacka. Naturen är dränkt i regn men världen är fortfarande lika smutsig. Jag gråter över lejonet Cecil som sköts ihjäl av en amerikansk jägare. Först med pil och båge och fyrtio timmar senare med gevär. Flåddes och halsghöggs. Jag tappar tron på mänskligheten, jag gör det. Kan inte riktigt hantera att barn och djur far illa medan vi klagar över vädret och andra betydelselösa saker. Fåglarna sjunger utanför och deras sång blandas med mina tankar. Det finns bra saker också, jag vet det. Det finns snälla människor och det finns djur och barn som är älskade. Jag är väldigt tacksam för allt i mitt liv. Imorgon är det torsdag och jag ska till Stockholm. Det blir fint. Vi säger så. Hej! 
 BE KIND TO THE EARTH

En plats där vattnet speglar himlen och högt gräs leder ned mot en å. Vi paddlar fram genom ett naturreservat där det doftar blommigt och friskt. Så rofyllt att höra ljudet av fågelkvitter, färgglada trollsländor som surrar, åror i vattnet och löv som rasslar i vinden. Jag ser fyra bävrar som leker och en orm som skyndar fram. Jorden är onekligen vacker.