OM

 
CJ, 34 år. Bor i Stockholm med min man Marcus och vår Alexander. Frilansfotograf som jobbar som retuschör på & Other Stories sedan 2016, just nu mammaledig. Förutom fotografi så inspireras jag av att resa, havet, djur och spenderar gärna tid i skogen för att inte glömma rötterna till mitt bildskapande. Här på bloggis delar jag med mig av fotografier från min vardag, jobb eller något annat som jag tycker är värt att dela. 
 YES.

Och så var vi förlovade efter 11 år tillsammans. Fin start start på julen, att bli friad till. Bröllop nästa höst, hurra!
 PRINTAR

Det har varit en fin vecka som har passerat. Jag har tuschat klart de sista bilderna på praktiken, printat bilder, handlat julklappar, träffat tjejerna i klassen och druckit bubbel. Idag vaknade jag på landet och jullovet har börjat. Herregud, är inte det underbart så säg! Så underbart att jag nästan glömmer bort feberattacken som närmar sig. Blir sällan sjuk men lyckas ofta tajma in det just till julledigheten. Vill inte ligga manglad på julafton så nu ska jag krypa ner bredvid min katt och andas ikapp med hennes lugn, det brukar göra susen. Sängen och tystnaden lockar verkligen efter en hektisk höst. Så jäkla skönt med egentid och jag har lärt mig att se det som en fördel och inte en dålig egenskap som så många andra försöker få det att likna. Kan inte tänka mig något bättre än att isolera mig i några dagar innan julstöket börjar. Hej!
 SVT MAGASIN 4

Världens bästa Elin, Björne och jag
 
Häromdagen besökte jag SVT Magasin 4, alltså nordens största förråd för uthyrning av kostym, rekvisita och möbler. Irrade runt på 7000 kvm och tjoade Titta, Björne! Och Pippi Pelikan! Överallt läckte det ut kläder över golvet och jag log på det där fåniga sättet man gör när man har nostalgikick och är inspirerad, ni vet. Letade efter en brosch till en plåtning men kom hem med en hel circuskostym, haha! Hyrde kragen och hatten på första bilden men mer om det senare, nu tar vi tisdagskväll tycker jag. 
 ETT BREV TILL PAPPA

Vad var det bästa idag? Vi brukar fråga varandra det, min kille och jag, innan vi somnar på kvällarna. Idag kommer jag svara att min pappa har varit nykter i ett helt år. 365 dagar. Herregud vad tiden går fort. Ett ögonblick men samtidigt en evighet. 
 
Mamma och pappa på roadtrip genom USA
 
I halva ditt liv har jag levt, pappa, och vissa minnen lyser klarare än andra. När du drog ut mina lösa mjölktänder med bara sytråd. Hur du alltid gick runt i ceriserosa kalsonger och träskor med en cigg i mungipan och sköt den brummande gräsklipparen framför dig. Hur vi barn hoppade fram och tillbaka över vattenspridaren och tjöt av skratt när strålarna träffade oss. Hur vi droppade stearin i Kalle Anka-tidningar och hur vi spelade schack i timmar. Hur du alltid bakar de bästa, fluffiga pitabröden och vet precis hur jag vill ha mitt kaffe. Hur du pekar på himlen när du ser en regnbåge och frågar om jag kan färgerna? Röd, orange, gul, grön, blå, indigo, violett. Hur du har lärt mig namnen på alla skogens svampar och fåglar. Att du är den mest snabbtänkta person jag vet, att du älskar siffror och räknar ut precis allting. Hur du har lärt dig snapchat och ritar hjärtan och skickar bilder på katterna. Hur du knackar på dörren och står där med en flaska hemmagjord hallonsaft och hur du alltid pekar ut den bästa benfria biten på laxen och ger mig den. Precis så är du i mina ögon, pappa. Omtänksam. Alla dessa minnen bär jag med mig och jag är så tacksam att vi har hittat tillbaka till varandra. Det är så fint att komma hem idag. Till den gulnade vävtapeten, de rödrutiga golven och trappräcket i åldrat trä.   
 
Det är skönt att det slipper storma inombords, att missbrukets lögner har bytt skepnad till nykterhetens löften. Så fint att jag slipper möta ögonen, glansiga av alkohol och att sprickorna mellan dig och mig är lagade av förståelse, kärlek och acceptans. Det är så fint att allting är föränderligt, att känslor ändrar form och sedan går över. Poängen med den här texten är inte att det ska vara en vemodig historia för alkoholism är ju inte värre än någon annan sjukdom men skillnaden är att man inte får prata om den. Sen kan kan ju tycka vad man vill om att dela med sig av sin privata sfär såhär, folk blir ju så nervösa när man inte följer mallen men jag tycker att det ger mer om man vågar. Det är så vanligt att man håller allt för sig själv men vi pratar om det tillsammans och därför gör ingenting ont längre. Det handlar om att vara kompis med sjukdomen, att ta hand om den. Jag tycker inte om att älta men pratar gärna om det, precis som jag pratar om fotografi och annat som hör livet till. Det är ingenting som jag skäms över. Min uppväxt är en del av mig och vem jag är. Ni vet hur man säger att tiden läker alla sår? Tid läker inga sår men tid ger perspektiv och precis som med alla sår så mår de lite bättre utan plåster och läker bättre i luften, där de kan andas.
 
Så, det bästa idag? Det är du, pappa. Jag älskar dig och är så stolt över dig.