ATT VÄLJA RESMÅL

Åh, ni måste hjälpa mig! Vi tänkte resa någonstans i slutet på april men vet inte vart. Min mamma och lillebror var i Ras al-Khaimah nyss och det var tydligen helt fantasiskt men flygtiderna dit är så dåliga i april och jag vet inte om jag pallar sex timmar på flyg och ytterligare två timmar i bil med bebis. Det finns två ställen vi velar mellan; Cypern och Mallorca. Vi var ju i Palma i juni och det var underbart men vet inte hur vädret är i slutet på april? Vänta, ska googla. Okej, Cypern har 22-26 grader varmt i slutet på april och Mallorca är lite kallare, 19-22 grader. Lutar åt Cypern då kanske.
 
Och sen det här med att flyga med en bebis på (då) åtta månader. Tips? Jag har hört att man ska låta barnet suga på flaska/napp vid start och ladning, att det underlättar för lock för öronen? Finns tydligen också speciella näsdroppar avsedda för spädbarn som går att köpa på apoteket. Ska packa med alvedon och vätskeersättning. Bärsele och babyskydd. Ombyten, våtservetter och blöjor. Hur gör man med underhållning då? Leksaker? Och med mat? Får man ta med ersättning, barnmatsburkar och fruktpuré i handbagaget genom säkerhetskontrollen? Herregud, noll koll på det här med att resa med bebis. Hjälp mig! 
 
Kram och tack! ❤️
 

Kommentarer
Postat av: Emmie

Vi var på Mallorca i slutet av maj förra året, då var vår dotter 10 månader. Det var den bästa resan vi gjort som familj! Värmen och vädret var lite varmt vissa dagar, men vi köpte ett uv-tält inför resan vilket räddade många eftermiddagar! Du får ta med så mycket ersättning, mat, puréer osv som kan beräknas behövs under själva resan. Vi hade två barnmatsburkar och mellan 3-5 fruktpureer vilket inte var några problem varesig på dit- eller hemresan. Då hade hon helt slutat ammas och använder inte napp, så vi var lite oroliga för just trycket då jag vid en tidigare resa sprutat ut lite bröstmjölk på en snutte för att undvika trycket. Det var inga bekymmer alls för hennes del dock! Vi sjöng "rörelsesånger" när planet lyfte och landa och hon reagera inte alls på ont. Det gjorde hon vid 6-månader så vet inte om hon vant sig eller växt eller vad det kan berott på. Leksaker har vi haft 2böcker och tre favoritleksaker i handbagage per resa. Men framför allt, godis, frukt, dricka och allt som kan vara energigivande till föräldrar så att vi orkar vara engagerade och utstråla glädje och lugn till barnet.

Och oj det blev en lång kommentar! Lycka till, det är ett orosmoment men det är, i alla fall för vår del, definitivt värt det!! ❤️

Svar: Åh, tack för tips! Ska kolla upp UV-tält genast. :)
CJ

2018-03-21 @ 12:49:28
Postat av: Ellinor

Vi åker till Lanzarote i mitten av april tillsammans med vår son som då blir 6 månader. Skall bli väldigt spännande men framför allt roligt! Vi älskar att resa och hoppas så klart att Adam skall göra det också. Hittills så har han alltid sovit gott i allting som rör sig (vagn, bil, buss och tåg) så håller tummarna för att detsamma gäller med flyg. Återstår att se. Om det är någonting man lärt sig dessa månader med bebis så är det att planering och förberedelser till trots, kan allting ändå sluta precis hur som helst. Men bara föräldrarna är lugna, så tror jag att barnet känner sig lugnt.
Bon voyage!

Svar: Härligt! Trevlig resa. :)
CJ

2018-03-21 @ 18:59:49
Postat av: maria

trevlig resa !

2018-03-22 @ 10:14:02
URL: http://fashionmonkii.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback