UNDER STJÄRNORNA

Vi går ner till liften för att att titta på stjärnhimlen. Går över snövallar och på nypistad snö som liknar manchester. Framme vid Väggen, backen med 45-gradig lutning, är det nästan helt tomt. En längdskidåkare susar förbi mig, längre bort hörs skratt från några barn, kanske ska de till pulkabacken innan lamporna släcks och mörkret lägger sig över dem. Jag har kameran i ena handen och min mans varma hand i andra. Vi tittar på stjärnhimlen tillsammans, pekar på Orions bälte och lyssnar till ljudet av snökanoner som surrar i backarna. Han tar mitt långfinger och klämmer det hårt, en kommunikation som bara vi förstår.
 HEJDÅ JULEN

 Hej tisdag och hej på er! Vad gör ni idag? Jag snittar om tulpanerna och kastar ut julen. Sent, jag vet, men vi har spenderat mycket tid i Sälen så det blev så i år. Så skönt att granen äntligen är ute men nu måste jag ta tag i havet av barr som ligger på golvet. Det här med en bild om dagen under januari gick ju sådär förresten. Jag tänkte att det kunde vara ett bra sätt att få utlopp för det kreativa men det blev precis tvärtom. Jag tappade suget direkt och efter tolv inlägg kände jag att det fick räcka. Typiskt mig, kan inte fullfölja något när det känns krävande. Nej, jag kikar in här när jag känner för det helt enkelt. 
 12/31

Min man fyller år idag och vi firar med tårta, bubbel och pratar minnen. Ni förstår, vi har många minnen ihop eftersom vi har känt varandra sedan vi var små. Första gången vi träffades var när vi våra föräldrar möttes på sjön. Vi var bara några månader gamla och där låg vi, i varsin båt, ovetandes om att vi 33 år senare skulle få ett barn ihop. Livet va! Grattis på din dag älskling. Du är världens bästa man och pappa och vi älskar dig så! 
 11/31

Hemma igen efter en sju (!) timmars bilresa som egentligen bara skulle ha tagit fyra. Varför? En vrålande bebis som vägrar sova och två sönderstressade föräldrar som lovar varandra att stanna hemma de närmaste åren, typ. Har mer bilder att visa från Sälen men vi tar det imorgon, måste landa här hemma och komma till ro. Pjuh!
 10/31

 9/31

Ni som kollar insta-stories har redan sett att långhelgen i Sälen förvandlades till en vecka. Vi bestämde oss för att stanna i några dagar till och jag hasar runt i min mans underställ, eldar i kaminen, äter gott och gosar med bebis. Så det är alltså här ni hittar mig idag; fortfarande i Sälen där elledningarna är snötyngda och himlen är blå. Fint så!

 
8/31

Sälen är vackert och jag skulle kunna posta hur många bilder som helst men jag pausar så att ni inte somnar. Ses imorgon igen!
 7/31

Fortfarande i Sälen. Jag kom precis tillbaka från skidspåret, -13 grader och det känns i fingrarna eftersom jag kastade av mig vantarna för att knäppa bilder. Jag är nog inte det roligaste sällskap i skidspåret eftersom jag stannar och tar bilder på allt från solnedgångar till snötäckta granar. Så har det alltid varit, det estetiska ögat gör att det tar tid att ta mig från punkt a till b. Så nu sitter jag här med frusna fingrar som rör sig långsamt över tangenterna. Ska hoppa in i bastun en stund. Hej!
 6/31

Idag fyller han 4 månader, min älskling. Vi tittar in i varandras ögon i evigheter och det är så fint med den ordlösa kommunikationen, oss emellan. Herregud vad jag älskar honom! Världens gladaste, underbaraste lilla pojke. 
 5/31

 4/31

Långhelg i Sälen och vinterlandskapet här är helt fantastiskt! Det är över en meter snö och min man har varit ute och skottat i två timmar nu. Bebis har precis somnat och jag dricker rödvin och lägger pussel, så mysigt. Hej!
 3/31

När orden är få jobbar kameran extra. Sälen, du är fin. 
 2/31

En vinterdag för ett år sedan såg jag dig för första gången och blev kär i dina isblå ögon. Tusen tack till ägaren Åsa som låter mig komma förbi när jag vill, annars skulle saknaden bränna hål i bröstet. Tänk att man kan vara såhär kär i en häst? Förlåt alla som jag egentligen borde älska mer än henne. Moira, du är underbar!
 1/31

Första dagen på 2018 är här och jag tänkte försöka mig på en bild om dagen under januari. Ett bra sätt att få utlopp för det kreativa när det kliar i fingrarna av skaparlust. Först ut är vägen som leder hem till oss. Naturen helar, visst gör den?