5 SAKER PÅ EN ONSDAG

Är så kär i mörka träslag och tycker att detta var så fint! Vi bor ju i en ganska liten lägenhet här i Sthlm och när bebis kom funderade vi på att köpa större men nu är vi mer sugna på att fixa med det vi har, ska köpa nytt badkar bland annat men än så länge händer det, tja, ingenting. Fullt fokus på bebis just nu. Bildkälla 
 
I lördags åkte vi till Bergianska trädgården och Gamla Orangeriet, det gamla växthuset som omvandlats till lunchrestaurang/cafe, ni vet. Hade så svårt att välja på allt gott som fanns på menyn men det blev till slut Skrei med vitvinsås, så gott! Köpte med mig en semla hem också. Har fler bilder från växthuset men det får ett eget inlägg tror jag.  
 
I söndags åkte vi till Ulriksdals Slottsträdgård och hängde med kusinerna. Här finns trädgårdscaféet med god vegetarisk buffé. Den serveras dock bara på vardagar så det fick bli morot- och ingefärasoppa istället, inte så illa det heller. Klapp på axeln till mig förresten som pallar att dra med mig bebis till alla dessa livliga ställen. Helt utanför min comfort zone och en utmaning minst sagt, men jag tänker att det är bra för honom så att han inte blir lika introvert och folkskygg som sin mamma, hrm. Svårt det här med att visa vägen genom att vara, inte genom ord och att peka. Jag tänker mycket på vilka värderingar som är mina och vilka som kanske tillhör någon annan. Min lycka är ju egentligen väldigt enkel. Den finns i naturen, i min son och min man och i djuren. Den finns i den valda ensamheten och den finns i när jag ger tid till en vän i taget. 
 
Minimalism-challenges. En tid för återhållsamhet och eftertänksamhet. Jag brukar inte haka på såna här grejer som cirkulerar runt men detta är ju rätt vettigt ändå, tycker ni inte? Min plan för de närmaste 30 dagarna kommer här:
 
1. Att ta någon dag helt offline, mår väldigt bra av det. Eller typ inga sociala medier efter kl 18.
2. Yoga när jag är i Sthlm, har ett grymt yogaställe mittemot vår port så inga bortförklaringar. Sen är ju kroppen fortfarande lite kraschad av förlossningen så bara meditation, stretch och mammayoga just nu. Ska försöka att gå två ggr i veckan. 
3. Städa garderoben och garderoben för sängkläder som jag inte har gått igenom på flera år. Och alla skräplådor, ni vet de där lådorna som man slänger ner lite allt möjligt i? I en av kökslådorna hittade jag t ex mina solglasögon, tvättmedel, inslagspapper, smycken, leksaker. Allt i en stor röra. Fräscht, verkligen. Och städa mailboxen och mapparna på hårddisken.
4. Låta bli att köpa något på 24 timmar. Eller klarar man en hel vecka kanske? Ja en vecka borde väl inte vara några problem. 
5. Att lämna en hel helg helt oplanerad. Mer utrymme för spontana saker, älskar det. Det värsta jag vet är jobbiga måsten. 
6. Att vara tacksam varje dag, för ni vet väl att gratitude changes everything. Det gör verkligen det.
7. Äta hälsosamt. För mycket fika just nu. Det handlar alltså inte om kropphets, vill bara må bra. Men okej, befinner mig också i något konstigt mellanting mellan gardroben jag hade innan graviditeten och mammakläderna. Lever i tights och sweatshirt, typ. 
8. Identifiera och skriva ner mina stressutlösare. Distraheras ofta av andras energier, problem, ångest och känslor. Det fäster på mig som magneter och jag måste jobba på det säger min man och han har väl rätt i det. Ska även skriva ner mål/framgångar.
9. Bara säga bra saker om andra, annars inte säga någonting alls. Blir trött av att umgås med fölk som pratar illa om andra. 
10. Inte klaga över någonting och ha tålamod. Låta fler saker passera och lägga mindre energi på att störa mig.
 
Fyndade en drinkvagn för en hundring på loppis. Har lämnat in den för att byta ut delarna i trä mot glas. Det blir nog fint va? Visar er när den har kommit tillbaka. Nu ska jag ta en promenad med bebis i solen. Drack cava med kompisar från jobbet igår och har huvudvärk from hell idag. Lite frisk luft kanske hjälper, hoppas det. Hej!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback