5 SAKER PÅ EN LÖRDAG

I onsdags letade vi fram sågen och hämtade en julgran från mina föräldrars skog. Nu doftar det gran i varje rum och det är julens absolut bästa lukt. Tätt följt av hyacinterna förstås. 
 
 Och i tisdags hade han namnsdag, Alexander. Pojken som delar mitt liv i ett före och ett efter. Tre månader av sömnlösa nätter och kärlek. Jag behöver sova mer men mellan katten som väcker mig och han som ammar varannan timme är det omöjligt. När han väl somnar lyssnar jag till hans andetag, diskmaskinen och fläkten som brummar. Fin tid ändå. 
 
Medan tevattnet kokar upp tittar jag ut genom köksfönstret. Vi har både ekorrar och rådjur i trädgården och den sista flugan surrar trött i fönstret där den tror att friheten är nära. 
 
Det snöar. Jag bygger snölyktor utanför huset och hoppas på att snön ligger kvar och bäddar in julafton. 
 
Jag gillar att vårt hem inte är färgkodat (även om det mesta går i jordnära toner) eller noggrannt. Man kan hitta spikar i väggen och tavlor på sned lite här och var och är som vi, levande. 
 
Och det var det. Vi ses snart igen.  
 

Kommentarer
Postat av: Sandra

Det är så fint att få glimtar från er vardag. Hoppas en vilsam och fin jul väntar dig och er. Kram

Svar: Tack Sandra, vad du är fin! Detsamma till dig. :)
CJ

2017-12-17 @ 08:14:54
Postat av: Ulrika

den där sömnlösa tiden blir ju lättare om man kan få landa i de där ögonblicken när barnet sover. att även om man inte somnar själv kan man få göra just det där - ligga och lyssna till ljuden, stanna i ögonblicken, inte ha något annat som måste hinnas med.
fint beskrivet i sin enkelhet.

Svar: Verkligen! Och tack. :)
CJ

2017-12-18 @ 13:08:19
URL: http://nettelblad.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback