#bestnine2017

2016 var ett händelserikt år med examen från Fotoskolan, anställning på &OtherStories, höstbröllop och Maldiverna där jag blev gravid med vår lilla A. Har så mycket bilder från allt detta, ska lägga upp här efter nyår. Men iallafall, vid den här tiden förra året hade jag en växande mage och blandade känslor. Precis som alla andra sammanfattar jag just nu mitt 2017 och...
  
Jag är mest tacksam över att min älskade Alexander är här, såklart. Jag viker ihop och ger bort kläderna han vuxit ur men sparar de första pyjamaserna som ett försök att äga tiden. Graviditeten var underbar (kände mig så fin med alla fräknar och den stora magen) men förlossningen jobbig och även de första veckorna som mamma. Jag ska inte ljuga, jag är glad att den första tiden är förbi. När det var som mörkast fick jag påminna mig själv om att tiden rör sig, det var en tröst. Och nu, tre månader senare, njuter jag av att vara mamma och uppskattar varje sekund med min lilla älskling. 
 
Vad önskar jag mig av 2018? Sömn, haha. Äta bra (herregud, måste ur det här sockerträsket), träna (ska bara läka först😅), resa (trots att det är läskigt att flyga med bebis), gå på härliga dejter med min man och sedan somna på hans varma arm. Jag vill också bli bättre på att filma med mobilen, göra klart min portfolio, vara en bra och utvilad mamma. Och så önskar jag såklart att vi får fortsätta att vara friska och må bra i vår lilla bebisbubbla. Och en varm och skön sommar, tack!
 
Några sista ord? Kyss varandra ofta, var generös, ta en promenad varje dag, säg ifrån, gör knipövningar (alltså på riktigt, gör det!), pussa ditt barn på pannan en extra gång innan ni somnar och tänk på djuren ikväll, smäll så lite ni kan och skänk pengarna till något fint istället. 
 
 
GOTT NYTT ÅR! ❤️
 
 GOD JUL

 Jag har aldrig haft så mycket julkänsla som i år och det beror på älsklingen ovan. Familjen är samlad, god mat och några extra famnar att somna i. Allt man kan önska sig och jag är så tacksam för det. God Jul!
 DAGARNA INNAN JUL

 Högarna av måsten inför julafton växer sig upp mot brösthöjd. Är det något jag har lärt mig med tiden med bebis så är det att inte ha för höga förväntningar. Uppförsbacken är brant och jag hinner oftast ingenting. Och bloggen då? Den känns spretig, vilsen och så får det väl vara ibland. Eftersom jag la ner bloggen för två år sedan har ju många av er försvunnit. Förstår att det vore smart att sätta en digital plan, att börja planera hur ofta jag ska blogga, vilken tid osv men det blir för inramat för mig just nu. Försöker att inte påverkas av hur man "borde göra" och ignorerar att den som springer fortast vinner. Jag tittar in här när jag känner skaparlust och det får räcka, för nu.
 
Nu sänker vi axlarna och sätter kryddnejlikor i apelsinerna istället. Min man överraskar mig med en SPA-dag, vilket några av er kanske såg på insta-stories (@retuscjh). Det är inte helt lätt att få till lite romantik i vardagen med en bebis men vi gör så gott vi kan. Jag lämnar stora kameran hemma men ångrar det nästan lite idag. Tänker att jag ska boka in ett nytt besök snart och ta med mig mamma och systrarna. Och kameran. God Jul!
 5 SAKER PÅ EN LÖRDAG

I onsdags letade vi fram sågen och hämtade en julgran från mina föräldrars skog. Nu doftar det gran i varje rum och det är julens absolut bästa lukt. Tätt följt av hyacinterna förstås. 
 
 Och i tisdags hade han namnsdag, Alexander. Pojken som delar mitt liv i ett före och ett efter. Tre månader av sömnlösa nätter och kärlek. Jag behöver sova mer men mellan katten som väcker mig och han som ammar varannan timme är det omöjligt. När han väl somnar lyssnar jag till hans andetag, diskmaskinen och fläkten som brummar. Fin tid ändå. 
 
Medan tevattnet kokar upp tittar jag ut genom köksfönstret. Vi har både ekorrar och rådjur i trädgården och den sista flugan surrar trött i fönstret där den tror att friheten är nära. 
 
Det snöar. Jag bygger snölyktor utanför huset och hoppas på att snön ligger kvar och bäddar in julafton. 
 
Jag gillar att vårt hem inte är färgkodat (även om det mesta går i jordnära toner) eller noggrannt. Man kan hitta spikar i väggen och tavlor på sned lite här och var och är som vi, levande. 
 
Och det var det. Vi ses snart igen.  
 LUCIA

Jag slumrade till och vaknade till Lucia, typ. Den här hösten har varit olik alla andra och jag hinner bara hälften av allt jag vill. Blir så lätt sårbar av för lite sömn och tiden med bebis går så snabbt. Jag försöker att ta in att julen snart är här och att hyacinterna doftar. Jag försöker även att välja bort shopping men tycker att de här svamparna från Artilleriet är så fina.
 
Och de här juldekorationerna! Jag vill ha hela granen full av skeva möss och tussiga ekorrarKan jag låta bli? Vi får se.