DR DENIM - BEHIND THE SCENES

Igår gjorde jag och Dr Denim en image plåtning för Pre Spring '17. Mycket denim och silver. Här ser ni några behind the scenes som samlades i min kamera under kvällen. Molly (världens bästa hår- och make), Daniella (stylist) och Sophie (chefsdesigner och även glitterbombare) är så grymma och roliga att jobba med. Idag öppnar jag fönstren mot det gröna (nåja, inte riktigt grönt än men solen är framme iaf) och jobbar halva dagen med att göra urval av bilder och halva dagen med portfolion. Bra kombo!
 KURS I 3D

En positiv sak med att ha några lediga dagar är att det finns mer tid för att uppdatera här, kul! Jag tänkte visa en skoluppgift vi fick för några veckor sedan när vi hade 3D-workshop med Richard från Vemodstudios. När vi har workshops får vi ofta stränga direktiv om att det är blogg- och instagramförbud av anledningen att vi jobbar med hemligt material som kommer från riktiga jobb. Därför är det extra kul när vi faktiskt får visa något. Jag var tyvärr manglad i feber hela den veckan men med några alvedon i kroppen lyckades jag ta mig till skolan på fredagen. Bilden är alltså gjord i ett 3D-program och vår uppgift var att jobba färdigt bilden i Photoshop med hjälp av olika 3D-lager. Till vänster ser ni bilden som den såg ut direkt från 3D-programmet och till höger har jag satt en ton, jobbat bort magentastick, tänt lamporna, lagt till ånga/rök och struktur på golvet. Hade såklart kunnat jobbat mer på den här bilden men är nöjd med det jag hann göra på fredagen. 
 HEJ FRÅN HELGEN

Ögonblicksbilder, ibland det allra finaste tycker jag. Minnen av hur livet såg ut precis i den sekunden, utan att vara arrangerat och skapat för kameran. Som min pappas hemmagjorda lingonsylt som jag åt en hel burk av i Sälen. Idag är det tisdag och påsken är över för i år, men inte ledigheten! Jag har påsklov och de lediga dagarna bara fortsätter och fortsätter. Eller ledig och ledig, jag har en känsla av ofärdigt arbete i kroppen och idag blir det många timmar framför datorn så att jag kan bocka av både det ena det andra. En sak i taget, helt enkelt. 
 COFFEE EAT SLEEP REPEAT

Jag är i Sälen över påsk och här åker vi skidor varje dag. Så härligt att komma tillbaka till stugan och tina frusna fingrar runt kaffekoppen. Att hinna bli hungrig här är en omöjlighet, äter tacos och vegburgare och trots att jag är så mätt att jag ser dubbelt kan jag inte låta bli att plocka fram godis och chips varje kväll. Himla fint att vara här med föräldrar förresten, det är som att vara på hotell. Det dukas upp otroliga frukostar varje morgon med surdegsbröd, färskpressad apelsinjuice, gröt, pappas hemmagjorda lingonsylt, ägg, allt! Och sen försvinner disken innan jag ens hinner blinka, lyxigt det där. Nu har vi vinkat hejdå till mamma och pappa och snart kommer Marcus familj. Fyra barn och tre hundar kommer snart att hoppa runt här. Det är en stor kontrast mot när mamma stickar och pappa spelar wordfeud, haha, men precis lika mysigt. Glad påsk kära ni och tack för att ni tittar in här trots att jag inte uppdaterar som förut. Det är härligt att se att ni hänger kvar ändå. Kram på er!
 HOPPSAN

Söndag och mitt humör är på topp, jag tackar solen för det. Hoppsan däremot är nyopererad och mår inte alls bra. Kaniner är ju, precis som oss människor, olika och min skäggiga lilla farbror tycker fruktansvärt synd om sig själv. Tittar på mig med bekymrad blick bakom ostyriga morrhår som står åt alla hår. Så ja, mycket pussar på schemat idag och sen ska jag jobba undan några bilder för på torsdag åker jag till Sälen och då SKA jag vara ledig. Måste fixa portfolion också, det är ju minst sagt viktigt när man jobbar med bild, jag vet ju det. Det är bara det att dagarna rusar på så fort just nu. Tänk att det bara är tre månader kvar i skolan, TRE?! De här sista veckorna är minst sagt hektiska, vilket är kul men även krävande, såklart.
 EN MÅNDAG

Två bilder från helgen när det var vår i Sthlm
 
Måndag och jag pluggar och jobbar hemifrån idag. Har jag nämnt hur tacksam jag är för funktionsmakron i Photoshop? Som en smart robot som upprepar allt jag vill istället för att jag manuellt måste öppna alla bilder för att ändra storlek och färgprofil. Har ni testat kommandot Gruppera (som kör ett makro i en mapp med filer)? Arkiv > Automatisera > Gruppera. Ange det makro som du vill använda (t ex ändra storlek och färgprofil), välj filerna som ska bearbetas och leta rätt på en mapp genom att klicka på välj (eller bearbeta alla öppna filer om du redan har dem öppnade i Photoshop). Man sparar så mycket tid på detta, älskar't! 
 VÅR I LUFTEN

Söndag och det är vår i luften. Jag dricker kaffet långsamt och blåser bort dammet från bloggen, för visst är jag väl så mycket bättre på att uppdatera nu? Nåja, lite i alla fall. I fyra år har jag levt med bloggen och oftast är det ju glädje men ibland också tvångsmässigt. Det är ju ingen som tvingar mig men det kan hänga över mig ändå, känslan av att inte ha uppdaterat! När den pressen kommer har jag blivit bättre på att bara strunta i det, det är helt okej att vila från tangenterna och så välbehövligt när jag faktiskt sitter framför datorn hela dagarna. Men nog om det, idag var jag på Ulriksdals Slottsträdgård och plåtade barnporträtt. Jag tar ju fotouppdrag ibland för att dryga ut studielånet och tycker att just den här trädgården är så himla fin. Kanske mest på sommaren men funkar fint på våren också. Köpte med mig en bukett eukalyptusblad efteråt, totalt uttjatade i bloggvärlden men jag gillar att de håller sig fina länge och så doftar de gott. Trevlig söndag!
 PORTFOLIOBYGGE

I helgen har jag funderat på det här med portfolio, om jag ska skapa en via portfoliobox eller om jag ska bygga själv. En vän till mig, Linda Olander, hjälpte mig för några år sedan med att bygga en grund och jag valde att fortsätta på den. Hade ett jäkla strul med placering av bilderna som av någon anledning valde att lägga sig under varandra istället för bredvid. Skam den som ger sig! Nu verkar koderna stämma och jag ska välja ut bilder samt domän och koppla den. Skön känsla det där, att egentligen inte alls ha koll på koder men ändå klara av att lösa det själv till slut. Jag gillar det där, jag kan själv, ni vet. 
 STILLEBEN

I förra veckan hade vi stillebenretusch med fotografen Bengt O. Pettersson. Vi fick ett gäng bilder med olika exponeringar som vi skulle stacka ihop till en bild. Jag valde att jobba med en bild för Tingest och mitt resultat ser ni nedan. 
 
 Jag har plockat damm, dragit ur färg, jobbat med blänk på glaset, kontrast och form. Funderade på om jag skulle tuscha bort det ojämna pappret på böckerna men kom fram till att det fick vara kvar. I det operfekta vilar ju oftast det intressanta, inte sant?
 SUNDAY BUNDAY

 FUNDERINGAR EN LÖRDAG

Just nu lagar jag uteslutande mat med koriander. Torsksoppa med koriander, vegetariska vietnamesiska vårrullar med koriander, tortillas med koriander, glasnudlar med koriander, nuoc cham sås med koriander. Ja ni hör ju, jag svettas koriander, typ. Koriander, lime och chili är verkligen den bästa kombon. 
 
Jag har packat med mig min kalibrerade skärm (så att det jag gör på skärmen ska se likadant ut på print) från huset på landet så att jag kan kvällsjobba från lägenheten här i Sthlm. Inte optimalt att sitta och jobba i fönsterljus men det funkar. Ni ser skillnaden på skärmarna va? I en perfekt värld skulle en bild se exakt likadan ut på alla skärmar.
 
Det här är Hoppsan, vår nya familjemedlem. Min kille stod tydligen inte ut med mitt tjat om hur mycket jag saknar djuren på landet, haha. Trots att jag nog måste räknas som vuxen nu, 31 år och hus och förlovad, så får mitt hjärta inte plats i kroppen när jag ser sådana här söta djur. Växer man någonsin ifrån det? Inte jag i alla fall. Hoppsan alltså, hoppar runt på ostadiga bambiben här hemma i lägenheten och ibland får han lyckorus och galoppskuttar runt för att sedan däcka i soffan. Vill ju inte romantisera detta och kan berätta att han har bitit sönder min väska, datorsladd och mobilladdare. Han blev en dyr investering kan man säga men kommer undan med vad som helst eftersom han är så söt. I sommar får han följa med till huset och skutta i gräset men tills dess får han nöja sig med mina gröna sammetskuddar.