VAD JAG GÖR OM DAGARNA

Ska vi prata lite LIA? Jag gör just nu en sex månader (!) lång praktikperiod som retuschör och jag trivs så bra hos bästa Linda. Så jäkla kul att dagligen få hålla på med något som jag älskar, att frossa i fotografi. Imorgon ska jag tillbaka till skolan för att ha en presentation om vad jag gör om dagarna så jag knäppte några bilder på studion. Tänkte att jag kan dela med mig av dem här också. Jag älskar den här studion, känner mig verkligen som hemma och det går så bra att jobba framför datorn här. Till och med kaffet smakar bättre än vanligt! Har nyss avslutat ett gäng bilder på Amelia Widell, herregud så vacker hon är. Kan inte visa rikigt än men längre fram så lovar jag att visa både här och på Instagram. Ni följer mig väl där förresten? @retuscjh 
 JULLÄNGTAN OCH BARNDOMSMINNEN

Fredag och jag har julkänsla. Jo men faktiskt! Det blir så när man äter pepparkakor på praktiken, tänder doftljus som doftar skog på kvällarna och shoppar små träkatter att hänga i julgranen. Dock väldigt tacksam över att kylan och snön håller sig borta ett tag till, gärna till december om jag får välja. Så skönt att slippa frysa och vara rädd för halka när jag kör bil. Min kille håller inte med, han pratar bara om Sälen och skidåkning och det är ju mysigt det också, såklart. Blev förresten så himla glad av ett telefonsamtal igår. Min lillasyster berättade att hon har kommit in på en utbildning som hon har drömt om så länge. Jag skrek rakt ut och fick både gåshud och stolthet i bröstet. Minns det som igår, hur vi placerade ut våra mjukisdjur över hela trädgården och lekte zoo. Koalabjörnar i äppelträden och flodhästar i gräset. Det säger ju egentligen allt om vem du är, tänker jag. Att du vill jobba med att ta hand om djur. Kanske mindre fint att vi fångade humlor och tvingade dem att bo i rum som vi noga byggt upp av modellera men vi släppte ju ut dem sen så helt empatilösa var vi nog inte, haha. Nu ska jag skriva vidare på en presentation som jag har nästa vecka och ikväll ska jag laga vietnamesisk mat, helt besatt av koriander just nu. Hej!
 MIN DATOR HAR FÅTT NYA KLÄDER

Lördag och jag möter den på knäna. Dåligt samvete över ofärdiga bilder, ostädad lägenhet och att jag nästan aldrig kikar in här längre. Men det är ju så mycket härligare att tända ljus när man kommer hem på kvällen, laga god mat och umgås än att stirra in i en skärm. Jag tänker mycket på tiden och fascineras över att en vecka kan kännas som en dag och en dag som en vecka. Förvirrande och skapar existensiell ångest och tankar på vad som är viktigt. Saknar landet och katterna. Försöker strukturera tankarna genom att göra listor. Listor som jag antecknar i min dator som har fått nya gröna kläder. Tack Caseapp! 
 
(Pssst, rabattkod CJS20 ger dig 20%)