HIPP HIPP HURRA!

Idag är det inte bara morsdag (grattis mamma!), jag fyller även 31 år. Jajamen, 31! Hittills har jag:
 
1. Vaknat av att min katt spydde, kul! Dagens blev genast bättre när min syster Elli ringde och sjöng ja må hon leva, haha!
 
2. Bakat smörgås- och chokladtårtor. Herregud så gott!
 
3. Fyllt huset med syren. Min favoritblomma tror jag. På delad plats med liljekonvalj då förstås. Hela huset doftar sommar!
 
4. Öppnat paket. Fick bland annat en Malene Birger sjal av mina syskon, så glad för den! 
 
5. Gråtit en skvätt. Jag vet inte vad det är med födelsedagar men jag känner mig alltid så gråtig då. Alldeles för mycket känslor på den här dagen. Jag känner mig så glad och tacksam. 
 BLAND SMÅ TASSAR OCH MORRHÅR

 Fyra bilder direkt från mobilen, är det inte vackrast så? Oregisserat och ofixat. Jag som har min vardag i Photoshop tycker om när det ibland får kännas lite mer rent och äkta. Jag är hemma på landet över helgen och gosar med kattungar, fixar i trädgården, målar om i sovrummet och fyller det sedan med doften av hägg. Fler bilder på Instagram under @cjretusch
 SOMMARREGN

Det är aningen förvirrande det här med att pendla mellan Stockholm och landet så ofta som vi gör. Ni förstår, när jag slår upp ögonen på morgonen så vet jag aldrig vart jag är och det är lite läskigt. Idag vaknade jag i alla fall hemma på landet för det är långhelg och lediga dagar. Jag saktar ner till doften av liljekonvalj och sommarregn och tänker att sommaren snart är här. 
 BABY, TALK IS SHEEP

Med risk för att låta som en galen människa nu men vet ni när jag är som lyckligast? När jag är hemma på landet över helgen och min kille kommer hem med ett paket knäckebröd och säger ska vi mata fåren älskling? Då dör jag. Jajamen, sån är jag. Jag behöver ingen diamantring (eller jo det vore väl fint det också), bara ett paket knäckebröd och en kväll i en fårhage. 
 SVANSJÖN

Söndag och jag noterar allt viktigt i kalendern inför nästa vecka. Noterar även att allt utomhus doftar försommar och att svanarna vid sjön är bland det vackraste jag vet. Minns när jag var liten och mamma berättade för mig att svanar oftast lever tillsammans med samma partner livet ut och att de inte ens skaffar en ny om den andra skulle dö. Fint tycker jag. 
 EN KVÄLL PÅ YASURAGI

I onsdags överraskade jag min kille med en kväll på Yasuragi, det japanska spa-hotellet ni vet. Kameran fick kvällsledigt men mobilen följde med. Fyra rätters middag, yoga, meditation och bad i solnedgången. Fler bilder på min Insta @cjretusch
 13.12

Vaknar bredvid den här flickan och tänker att det här är det bästa jag vet. Att vakna hemma på landet till fågelkvitter och katternas kurrande. Fin kontrast till stressiga Sthlm där bussar brummar förbi utanför vårt fönstret. Här hemma begränsar jag timmarna framför skärmen och saktar ner tempot en aning. Vitsipporna blommar och jag tänker lite extra på att det bara är tre veckor kvar i skolan innan sommarlov. Tre veckor! Inte klokt. Ikväll väntar middag följt av 30-års kalas. Fin lördag!