TORSDAGSTANKAR

Jag har lite svårt att få ihop allting just nu. Skola, planering inför LIA, hemlängtan och så en feberattack på det. Svårt att hinna med bloggen mellan varven. Jag har en lång att göra-lista och lite lätt panik men febern tar över. Orka ha panik? Är ju fortfarande trött efter nattens feberyra. Tänk vilka historier man kan få till när man febersover! Inatt har jag hunnit med att flyga i luften, träffat mina katter från barndomen och varit gravid?! Herregud, jag är typ tröttare nu än när jag la mig igår. 
 



HÖSTLISTAN

Sensommaren är här och även om solen fortfarande värmer och vattnet glittrar så finns den där i luften, hösten. 
 
1. Vad är det bästa med hösten? Tiden då sommar och höst möts, den har alltid varit min sämsta. Luften doftar minnen och jag slungas tillbaka till tiden som barn, när sommarlovet var slut och skolan väntade. Ni förstår, jag är en sådan som vill stanna i sommarvärmen och tillsammanstiden. Vill vi inte alla det? Början av hösten är alltid vemodig för mig men ge mig en vecka eller två, sen är jag alltid mitt glada jag igen. Det finns ju bra saker med hösten också, såklartKantarellerna i skogen, kräftskivor, den friska luften, kreativiteten, höstkappor och att kramas med min kille som doftar granbarr. 
 
2. Vad gör du om dagarna egentligen? Pluggar till Bildbehandlare/Retuschör på Fotoskolan STHLM, volontärjobbar på katthem och åker hem till huset på landet så fort jag har tid. 
 
3. Vad lyssnar du på i höst? Lana Del Rey - High by the beach, Alex & Sigge och I AM. 
 
4. Vad läser du? Fireandjoy som är min absoluta favvoblogg och Liza Marklunds Järnblod. 
 
5. Vad tittar du på? Har precis sett klart Game of Thrones (sist på bollen, jag vet) och vill inte vänta ett år på att slutet ska komma. Jag vill veta hur det går och saknar dem redan, karaktärerna. 
 
6. Vad var bäst med sommaren 2015? Att den kom, till slut. Att äntligen få bada, tvätta håret i sjön och friheten i att vara barfota. Att paddla kanot och vandra i Trysil. Att spendera en helg på Västkusten där luften var salt och vi fiskade krabbor i timmar. Att jag har plockat så mycket hallon att jag nu har hela frysen full, både med bär, sylt och saft. Att väggarna i sovrummet inte längre är betonggrå utan havsblå. Kanske var det evighetsregnet i juni och juli som gjorde att jag fick så mycket gjort den här sommaren, jag vet inte? 
 
7. Vad har du för höstplaner? Har skola i två veckor till och sen börjar en lång LIA-period, ni ska få följa med, såklart. Kanske en vecka utomlands också, om det finns tid. Att hitta ett lagom tempo i vardagen och kontinutet i bloggandet.
 
8. Slutligen, min tre bästa hösttips, till mig själv. Skippa SL-kortet och börja cykla till skolan. Sluta att skylla uteblivna löprundor på skadad fot och börja yoga eller något istället. Sluta att älta saker, fundera på om problemet verkligen är mitt eller om det faktiskt tillhör någon annan från början? Då kan det stanna kvar där. Punkt. 
 



THE LAST SECOND OF SUMMER

När jag plockar hallon känner jag mig som tio år igen. Minns hur jag cyklade på grusvägen mellan badplatsen och hemma, hur gruset knastrade under hjulen och de färgglada pärlorna på ekrarna smattrade. Kommer hem svettig, plockar hallon och springer sedan fram och tillbaka över vattenspridaren med kläderna på och hallon i hela munnen. Tjuter av skratt när strålarna träffar mig. Pappa skjuter en brummande gräsklippare framför sig i bara kalsonger, träskor och en cigarett i mungipan. Mamma står högt uppe på en stege och målar huset gult. Luften doftar rök, solvarma hallon och det nyklippta gräset fastnar under mina blöta fötter. Mamma ropar att jag måste tvätta fötterna med vattenslangen innan jag går in i huset men jag lyssnar inte. Springer in till mitt rum och gräset ligger snart som en strösslad stig på hallgolvet.
 
Tillbaka till nu. Det är fredag och jag sitter med benen under mig i soffan och kisar mot en envis sol som letar sig in. Kanske är den här på riktigt nu, sommaren. Det är ju början på augusti och snart lämnar jag huset på landet. Lämnar min älskade katt Sosia och turistkatten som kommer och äter hos oss varje kväll. Lämnar hallonbuskarna där jag har plockat litervis med hallon varje dag och svurit åt brännässlorna. Lämnar vårt nymålade sovrum som är blått som havet och lämnar sjön där jag har haft så fina stunder den här sommaren. Det har varit en fantastisk sommar men nu måste jag säga hejdå till landet och hej till Stockholm. Jag pausar lite och lämnar er med en ögonblicksbild på det jag kommer att minnas mest från denna sommar. 
 
  Tiden går fort och snart är jag hemma igen.
 



7 SAKER SOM GJORDE MIG GLAD IDAG

Vädret. Klarblå himmel och varma vindar. Jag påverkas enormt mycket av vädret och när solen skiner mår jag som bäst. Trädgården bjuder på solvarma hallon och jag har nästan plockat tio liter idag. Väggarna i mitt sovrum är inte längre grå utan djupt blå. Tog en skön simtur i sjön och tvättade håret, trots att termometern visade ynka 17 grader. Min systers varma skratt som smittar. Vattenmelon och Gruyère, en kombo jag inte får nog av. Min stukade fot börjar bli bättre, kanske kan jag springa snart igen?
 



SÅ KOM SOMMAREN

Så kom sommaren. Solen värmer min rygg när jag plockar vinbär, jag tvättar håret i sjön, målar sovrummet blått och blundar åt de smutsiga golven där det ligger ett lager av slipat spackel och nyklippt gräs som har följt med in. Jag är besatt av bär och plockar, äter, bakar och gör sylt. Jag ser hallon när jag blundar, alltså på riktigt. Skolan börjar på måndag men jag har fem dagar kvar på landet innan jag åker till Sthlm. Fem dagar. Jag är så himla tacksam över det.