EN TORSDAG

Med regn i håret tog vi oss till Naturhistoriska Riksmuseet för en dag tillsammans. Hösten har kommit till Sthlm och luften är kallare nu men hans hand på min ländrygg gör mig varm. Den här veckan har varit stressig, vissa dagar har jag spenderat i skolan från kl 8 till 22. Mycket bilder nu. Jag har så mycket jag vill berätta men orden finns inte och nu måste jag sova. Imorgon är det fredag, hurra!
  LIVET PÅ LANDET

Hur mycket jag än tycker om Sthlm, när jag kommer hem till landet vill jag aldrig åka härifrån. Varför? För att det här är mitt hem. Här kan jag gå runt osminkad, i min sunkiga rosa byxdress och ljusblå gummistövlar (världens konstigaste klädval, jag vet, men det är inte så noga här ute på vischan) och bara äta tomater ur växthuset, plocka svamp och kramas med hästar och får. Livet är så fint här. 
 ETT TORSDAGSHEJ BARA

 Igår åkte jag hem till landet, bara över en natt. Jag fick gå upp klockan fyra imorse för att ta tåget tillbaka till Sthlm. Det är något väldigt zombieliknande över morgontåg, tycker ni inte? Trötta ögon och tunga andetag och flackande ögonlock och armar som rycker. Men morgonsolen utanför är vacker och släpig och jag kan inte sluta titta ut över åkrarna som flyger förbi i takt med tåget. Landar i Sthlm halv åtta och hinner till skolan innan redosvisningarna drar igång. Min bild fick fantastisk feedback och jag blir glad. Vill ni se den? Kan visa er isåfall. Säger hejdå till skolan och besöker en lampaffär på vägen hem. Jordgloberna var så fina att kameran åkte fram. Och imorgon, imorgon är det fredag. Hurra! 
 #YHB14

En brusig bild från igår, vin- och spelkväll med några tjejer från klassen. Elin känner ni igen va? Hehe, tänkte väl det. Nu, valvaka!
 MY WORKSPACE

Och så var det fredag. Veckorna går så sjukt fort att jag har svårt att berätta vad vi egentligen gör här på Fotoskolan. Det händer så mycket och jag vill berätta allt allt allt men det känns så spretigt så fort jag ska försöka återberätta. Idag har vi fått tre bilder att bildbehandla endast med justeringslagret kurvor och sen har vi printat. Vi jämför, tolkar, springer fram och tillbaka mellan skrivare och dator, suckar och printar igen. Det här är förresten första helgen som jag stannar i Sthlm sen jag flyttade hit. Jag brukar åka hem till landet på helgerna för att landa men nu orkar jag inte resa. Det känns lite vemodigt för mamma och lillebror (och min katt!) fyllde år den här veckan och ska firas i helgen. Saknar dem men jag ska spendera helgen på skolan istället. Vill jobba ikapp lite imorgon och sen avsluta dagen med middag och vin tillsammans med några klasskompisar. Det blir toppen! Trevlig helg på er.
 CHEESECAKE

Väldigt mycket Alva här på bloggen just nu men hon är ju så söt så det gör inget. Och tårtan? Hennes fantastiska mamma Carolina bakade en cheesecake med dajm och behöver jag säga att fler än Alva älskade den? Nä, jag tänkte väl det.
 BLAND TRÖTTA BALLONGER

Idag har jag varit på kalas och firat Alva som fyllde 6. Bland trötta ballonger har vi lekt med mylittlepony, byggt lego, ätit tårta, spelat fotboll och kramats. Och jag knäppte några bilder också, såklart. Jag och kameran älskar ju den här tjejen. 
 IDAG ÄR JAG SEX ÅR LYCKLIGARE

Idag är en viktig dag. Ni förstår, en femåring blir 6. Sex år, ett ögonblick men samtidigt en evighet. Födelsedagsbarnet heter Alva. Flickan som gillar pistagenötter, att bada och att mata fåren i hagen. Vi tar varandra i handen och går längs vägen. Vi pratar om lilla sjöjungfrun och Alva berättar att hon är rädd för sjöhäxan, Ursula. Hon frågar om Ursula bor i sjön och jag förklarar att hon bor i havet, där vattnet är salt, och Alva nickar. Jag frågar vad hon vill bli när hon blir stor och hon säger att hon vill mata djur och ta kort, precis som du Carro, och jag blir lite rörd. Jag berättar att det heter Fotograf och hon övar på ordet. Tillslut sitter det och nu vet hon precis. Tänk att jag har en liten kompis som fyller sex år idag. Idag är jag sex år lyckigare. Grattis Alva, jag älskar dig!