SÖNDAGSTANKAR

 Söndag, dagen då jag ifrågasätter tiden. Huvudet är fullt med måsten och drömmar och jag får huvudvärk när dessa slåss om samma plats. Söndag har alltid varit min svåraste dag. Alltid. Jag ligger raklång i soffan och dricker juice (ni hittar juicepressen här, kanske världens bästa investering) av kiwi och gröna äpplen. Mer än så kräver jag inte av mig själv idag. 
 SEA YOU LATER

Mycket snyggt fotojobb av Paul Bellaart för novembernumret av Vogue Netherlands. Hur mycket jag än trivs här i Sthlm så längtar jag alltid till sommar, trassligt oborstat saltvattenhår, matt kakaohud, känslan av frihet och att vara ansluten till naturen. Jag vill bara kasta mig rakt in i de här bilderna och njuta av solnedgångar, saltvatten och sommarens pulserande hjärta. 
 08.08

Godmorgon! Dagsljuset är obefintligt och jag gäspar och äter blåbärskesella. Dags att klappa ihop datorn och åka mot skolan. Hepp! 
 EN ONSDAG I NOVEMBER

En onsdag i november vaknar jag med ett stort leende till strålande sol och klarblå himmel. Jag springer till Råstasjön som bara ligger ett stenkast från där jag bor. Det är något med miljön som gör att jag känner mig som hemma. Doften av höstlöv och frisk kylighet, ni vet. Jag matar svanar och idag kom jag ihåg kameran, så glad för det. När jag har kaos i huvudet är djur och natur följt av en stund i Photoshop det allra bästa för mig. Tack för att ni hänger kvar här trots att jag är ganska oinspirerande just nu. Fin onsdag, allihop!
 JULKÄNSLA I NOVEMBER

Jag sitter i soffan med håret i en hafsig svans och tänker på julafton. 44 dagar kvar men jag tänker redan på julmaten, doften, stöket. Att baka lussebullar och planera årets julklappar till de jag tycker om. Jag skyller detta på min klasskompis Elin, hon trallar på julsånger och pratar om lucia. Med all rätt, november är så jäkla grått och trist så nu fyller vi på julkänslan tycker jag!
 
Den första snön / Varma lussebullar / Kyssar under en mistel / Risgrynsgröt med kanel / Ho ho ho / Doften av saffran / Vitmossa och grankvistar från naturen / Julgranen som strösslar det knarrande trägolvet / Slöa katter framför den öppna spisen / Pepparkakor och ädelost / Doften av barr som påminner mig om när jag som barn hälsade på morfar i skogen / Smaken av årets första glögg / Kall julmust / Julmusik / Kalle Anka / Hyacinter / NKs skyltfönster / Flanera på julmarknader där det hänger tunga bågar av juldekorationer / Julkalender / En tung julstrumpa på morgonen / Doften av nyss utbrunna ljus / Baka julgodis / Pepparkakshus / Ledighet
 ALEXANDER WANG X H&M

I torsdags hängde jag och min syster på låset. Alexander Wang x H&M, äntligen! Det var lång kö men den gulliga personalen delade ut både paraplyn och vantar så det gick ingen nöd på oss. Prick klockan tio släpper de in oss. Först känner jag mig skeptisk, många plagg förde tankarna till dykardräkter men jag gillar färgskalan som går i svart och grå. Jag haffar snabbt sporttoppen, en nyckelring och boken. Boken! I år är det tio år sedan H&M gjorde sitt första designersamarbete och jag ser redan fram emot nästa. 
 EN DOS AV SÄLEN

Min helg har spenderats på bästa sätt. Ni vet ju att jag trivs så himla bra där, i Sälen. Älskar att få vara riktigt obrydd om utseende i flera dagar och att åka iväg med min syster Elli är som att vara på hotell. Hon dukar upp fantastiska frukostar varje morgon med varmt surdegsbröd, ostar, juice, ägg - allt. Och sen försvinner disken innan man ens hinner blinka, så himla lyxigt. En fin helg fylld av fjällvandring, middagar och alldeles för mycket fest resulterade tyvärr i förkylning men det var det värt. Glad måndag!