STYLELIKEU

Bilder från stylisten/designern Cassandra Kelloggs hem. Jag älskar, som bekant, när man tar in naturen i hemmet. Det ger någon slags känsla av balans och lugn. Ser ni förresten den gamla kameran/blomkrukan? Så jäkla kreativt! Alla bilderna är lånade från StyleLikeU. Känner ni till den sidan? Där finns videointervjuer, fantastiska garderober och personliga berättelser som man kan inspireras av i timmar. Cassandra Kellogg är en av mina favoriter, och Dustin Hollywood förstås.
11.11

Hej onsdag! Planer för idag? Ta tag i eftersatta göromål som att fylla i papper om starta-eget-bidrag. Blanketterna är krångliga och trassliga i sig och blir dubbelt så svåra att förstå med feberyra. Men jag hoppas att allt går vägen. Varvar med Ben & Jerrys för att kyla ned huvudet lite.
TÄVLING - THYME FOR GINGER

You asked for it så nu kör vi en tävling i samarbete med Thyme for Ginger. Priset? En rosa och en mörkbrun mobilväska i mocka samt en plånbok i skinn, värde ca 1500 kr. Tänk er dessa tillsammans med slitna jeansshorts och solbrun hud på en festival i sommar. Tävlingen avslutas på onsdag den 22/2 och då kommer jag alltså att dra TRE VINNARE!

Tävlingsreglerna? GILLA DETTA INLÄGG PÅ BLOGLOVIN' + GILLA THYME FOR GINGER PÅ FACEBOOK + skriv en kommentar här om att du är med och tävlar. Glöm inte att ange vilken väska du vill vinna.

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD! Vinnarna blev IJAAsta och Tobias. Grattis till er!
THYME FOR GINGER

Här har vi den, profilbilden som jag fotade för Thyme for Ginger för två veckor sedan. Den låga upplösningen gör dock inte bilden rättvisa, men ja ni ser ju på ett ungefär. Jag har fått två fantastiskt fina mobilväskor och en plånbok att lotta ut till er läsare också. Så vad säger ni, tävlingssugna?

Annars? Har haft en så jäkla bra dag idag! Hela huset doftar blommor av den stora buketten med liljor och tulpaner, jag har njutit av vintersolen, badat utomhusjacuzzi i snöstorm och så besöksrekord här i bloggen! (Thanks to blogg.se of course, but still, kul!) Ibland önskar man verkligen att internet kunde förmedla känslor lika snabbt som ord och bild.
FÖLJ MED MIG TILL VEMDALEN

Efter sex timmar i bilen befinner vi oss i en riktig fjällvärld. Serpentinvägar med höga snövallar på sidorna och skoterspår i dikena.

Vemdalsskalet bjuder på ett grymt liftsystem med nio ankar- och sittliftar som tar dig till backarnas topp.

Här finns den bästa toppstugan med en fantastisk utsikt.

En utsikt där färgskalan går i vit, svart och grå.

Vi slänger av oss skidorna och sätter oss ner i den träinredda stugan. Skratt och snöiga skidkläder blandas snart med varm soppa, jägermeister och öl.

Världens bästa kille tinar frusna fingrar runt en kopp varm choklad med alldeles för mycket vispgrädde.

På med skidkläderna igen och fartvinden biter snart i kinderna.

Efter några skarpa svängar stannar jag för att knäppa den perfekta bilden, vilket kan bli väldigt långtråkigt för en medåkare så jag vinkar åt min syster att åka vidare. Jag står sedan ensam och njuter av höjden som är helt magisk.

Ja ni ser ju själva. Vilken frihetskänsla! Att åka skidor är lite som terapi.

Trötta och glada efter en heldag i backen. Om man tar sig en titt bortom skidåkningen så finns det en del annat trevligt att sysselsätta sig med i Vemdalen. Det finns ett grymt SPA och...

...en mysig restaurang på Högfjällshotellet. En middag som håller högsta klass med fantastiskt goda vinkokta musslor.

Ja, det var den skidresan det. Nu behöver jag nog inte åka skidor på ett år eller så.
GOOD KATE, BAD KATE

Kate Moss av Steven Klein för W March 2012.

Jag vet att ni vill se bilder från skidbackarna, det kommer. Jag ska bara träna, bada utomhusjacuzzi, träffa min lillebror, käka middag och kolla melodifestivalen först. Snart tillbaka!
PHOTO OF THE DAY

Dagens snyggaste? Toni Garrn av fantastiska Camilla Åkrans. Se alla bilderna här.
22.23

Skönt trött i kroppen efter två timmars kvällsåkning. Sitter just nu i min killes tröja, njuter av ett glas rödvin och Marabou Black. Har ni testat? Choklad och saltlakrits är en jäkligt bra kombo. Nu klappar jag ihop datorn för ikväll, ska njuta framför brasan och bara ha det varmt, skönt och lulligt.
PHOTO OF THE DAY

Dagens finaste? Caroline Corinth for Elle Denmark. Fotografen är fantastiska Signe Vilstrup.

Annars? Sitter i soffan och vilar fötterna. Kroppen värker skönt av dagens skidåkning och om en timme är det dags igen, kvällsåkning med kick-ass sällskap!
PHOTO OF THE DAY

Dagens finaste? De här bilderna (och kängorna!) från Vogue Taiwan February. Fotografen är Ceen Wahren.

Annars? Killarna är iväg och köper rödvin och jäger medan jag och sis lagar mat. När man har varit ute i kylan finns det få saker som slår god mat och vin.
WEHEARTIT- OCH PINTERESTKATEGORIER

Det här med att leta inspirationsbilder är livsfarligt, man klickar runt och helt plötsligt har en timmes pluggtid försvunnit. Men vad gör det, nyckeln till inspiration är bilder och ingenstans inspireras jag så mycket som på Pinterest och Weheartit. Ni är några som brukar fråga vad jag söker på så här kommer en lista:

Hair, haircolor, hair dye, red hair, dip dye

Antlers, horns, deer

Pastels, rainbow, color, colorful

Cats, kittens, animals, paws, whiskers

Quotes, questions, sayings, text, words

Creative, inspiration, nature

Food, dinner, breakfast, fruit

Tattoo, feathers

Coffee, cup, mug, beans, latte macchiato

Home, photowalls, fireplace, rustic, wood

Summer, sunglasses, hippie, festival, beauty

Nails, nail polish, glitter

Braids, braided, fishytail

Art, paintings, brushstrokes, watercolor, paint, illustration

Chevron, pattern

Gap, teeth, smile

Freckles, freckled, portraits

Pjuh! Det här inlägget tog nästan två timmar att knåpa ihop så nu får ni kommentera lite tycker jag. Hörs snart igen!
PASTELS

Cover February 2012 med Rasmus Skousen bakom kameran. Jag älskar flätan och pastellfärgerna. Fint!